Header Ads

Steam Profiline Uzun Çizim Vitrini Nasıl Eklenir?

Tahmini okuma süresi:
Görüntüleme
Steam: EGGSY (abdulbakidrs)

Steam profiline önem vererenlerin kullandığı vitrinler sayesinde profile katılan şıklıklardan bir tanesi olan çizim vitrinleri, uzun fotoğraflar için nasıl kullanılır?

Steam üzerinde her 10 seviyede bir sizlere verilen vitrinleri istediğiniz şekilde kişiselleştirerek kullanabilirsiniz. Birçok vitrini kapsayan bu seçeneklerden bir tanesi de "Çizim Vitrini" olarak adlandırılırken Steam'e yüklediğiniz çizimleri profilinizde açık bir şekilde göstermenize olanak sağlayan bir seçenek olarak gelmiş.
Steam seviyeniz 10'un altındaysa bu işlemleri yapamazsınız.
Arka plan uyumlu bir çizim vitrini yapmak istiyorsanız önce bir arka plana sahip olmanız gerekir. İsteğinize uygun arka planları buraya tıklayarak bulabilir ve Steam Pazarı'ndan satın alabilirsiniz. Şimdi ise arka planınız ile uyumlu bir çizim vitrini yapmanın adımlarına geçelim.

  • Öncelikle bir arka planınız ve Steam seviyenizin 10 olduğundan emin olun.
  • Steam profilinize girin ve orada bulunan "Envanter" yazısına tıklayarak envanterinize gidin. Çıkan yerde yukarıda bulunan "Steam'i seçin ve Steam envanterinizi açın.

Steam Envanteri Seçeneği

  • Daha sonra çizim vitrininizle uyumlu olacak arka planınızı bulun ve sağ taraftaki bilgi ekranından "Tam Boyut Görüntüle" seçeneğine tıklayın.

Tam Boyut Görüntüle

  • Seçeneği seçtikten sonra açılan sitenin linkini kopyalayın ve buradaki siteye gidip resimde gösterilen yere yapıştırın. Uzun bir vitrin yapacağımız için resimde işaretli olan "Toggle Long Images" seçeneğine tıkladıktan isterseniz sayfayı aşağı kaydırıp çizim vitrinindeki resimlerin altından tutup boyutunu ayarladıktan sonra "Download ZIP" seçeğine tıklıyoruz.

Ekran Görüntüsü
  • Daha sonra ise size bir arşivde 3 tane fotoğraf indirmesi lazım. Bunlardan bir tanesi küçük kısım, diğeri ortadaki büyük kısım, sonuncusu ise profil fotoğrafını da yapmak isteyenler için gereken kısım. Bize lazım olmadığı için profil fotoğrafı (yani Avatar.png'yi) geçiyoruz. Diğer fotoğrafları seçerek Photoshop veya başka programlarla istediğimiz gibi düzenliyoruz (örnek).
  • Daha sonra ise buraya tıklayarak açılan sayfadan çizimimizin ayrıntılarını düzenliyoruz ve yükleyeceğimiz çizimi seçiyoruz. Daha önce .zip dosyasından düzenlediğimiz fotoğrafların her birine teker teker aynı işlemi uygulayacağız.
  • Siteye girdikten sonra resmimizi ve ayrıntıları düzenliyoruz, daha sonra herkese açık seçeğini de seçtikten sonra tarayıcınızın konsolunu açıyoruz ve aşağıdaki kodu yapıştırıp "enter" tuşuna basıyoruz. Daha sonra ise konsolu kapatıp çizimimizi yüklüyoruz.
$J('#image_width').val('1000');$J('#image_height').val('1');

Nasıl Yapılır

  • Daha sonra ise profilimize girip "Profili Düzenle" seçeneğinden aşağı kaydırarak "Sergilenen Vitrin" ayarlarına gelip vitrinlerimizden birini "Çizim Vitrini" olarak seçiyoruz ve yüklediğimiz çizimleri sırasıyla yerleştiriyoruz. Yerleştirirken resimler yukarıdaki kod yüzünden siyah bir çizgi olarak gözükse de profilinizde uzun ve arka plana uyarlı bir resim olarak gözükecek (eğer çizgi şeklinde gözükmüyorsa yukarıdaki kod işlemini yapamamışsınız demektir).

Küçük Çizgiler

Steam profilinize uzun ve arka plana duyarlı bir çizim vitrini eklemek için gerekli işlemler bu kadar. Herhangi bir yardım veya yanlışlık konusunda bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Bir yanıt girerek herhangi bir ücret ödemeden sevaba girmen çok hoş değil mi?