Header Ads

Android O (8) ile Gelecek Özellikler

Tahmini okuma süresi:
Görüntüleme
 Oreo

Android'in çıkacak olan son sürümü Android O veya Android 8.0'da bulunacak başlıca özelliklerin listesi.

Dünyanın mobilde en çok kullanılan işletim sistemi olan Android sistemi gün geçtikçe güncelleme alırken Android 6.0'dan sonra aldığı hız ile hızlıca çıkardığı yeni sürümlerin üzerine şimdi daha iyi ve daha stabil bir sistem getirmeyi hedefliyor. Her Android sürümü genelde bir tatlı veya şeker ismi ile anılırken Android O'nun isminin açılımının ne olduğu henüz belli değil fakat isminin tekrar bir tatlı adı olacak olması muhtemel. Logosu belli olsa da henüz ismi belli değil; açıkçası logosundan herhangi bir tatlıya benzerlik çıkartmak pekte kolay değil fakat ismi Oreo olabilir gibi duruyor.

Yeni Wi-Fi Mantığı:

 Yeni Wi-Fi Özelliği


Resimden de anladığınız veya gördüğünüz gibi kırmızı daire içine alınan kısımda gösterilen özellik belkide birçoğumuzu büyük bir sıkıntıdan kurtaracak olan bilinen bir ağa yaklaşınca otomatik Wi-Fi'ı açma özelliği olarak geliyor. Özelliğin mantığı ise basit. Şifresini bildiğiniz bir ağın erişim alanına girince Wi-Fi'ınız otomatik olarak açılıyor ve internete bağlanıyorsunuz.

Yenilenen Ayar Menüsü:

 Yeni Ayarlar Görünümü

Yenilenen Android sürümlerinde olduğu gibi bu sürümde de diğerlerine göre biraz tasarımsal değişiklikler olduğu kesin. Bunlardan birisi ve en göze batanı ise resimde gördüğünüz ayarlar menüsünün değişen hâli.

Yenilenen Dosya Yöneticisi:

 Yeni Dosya Yöneticisi

Fotoğraftan gördüğünüz gibi yenilenen dosya yöneticisi uygulamasında bizleri ne gibi süprizlerin beklediği henüz kesin değil fakat görünüm olarak yenilenmiş bir biçimde geleceği kesin.

Yeni Pil Tasarrufu Mantığı:

Pil tasarrufu konusunda da her zaman güncellenen Android sürümlerinde iddia edilene göre Android O'nun ki aralarında en iyisi olacak. Bunu da yeni bir özellik olan "Arka Plan Kısıtlamaları" adlı bir özellik ile destekleyecek olan Google'ın yeni Android işletim sistemindeki bu yeni özellik, arka planda gereksiz derece de kaynak tüketen uygulamaları kısıtlayarak pil tasarrufu konusunda inanılmaz bir devrime imza atmış olacak.

Yeni "Bilinmeyen Kaynaklar" Mantığı:

 Yeni Bilinmeyen Kaynaklar Mantığı

Fotoğraftan da görüldüğü üzere artık dışarıdan gelen bir APK dosyası yüklemeniz gerektiğinde "Bilinmeyen Kaynaklar" adlı seçeneği açmanız gerekmek yerine indirdiğiniz uygulamaya güvenerek bundan sonra o uygulamadan yükleyeceğiniz tüm uygulamalara otomatik olarak izin verdirmesini sağlayabileceksiniz.

Yeni Durum Çubuğu Seçenekleri:

 Yeni Durum Çubuğu Seçenekleri

Android 6.0'dan sonra gelen yeni durum çubuğu sekmesi birçok kullanıcı tarafından beğenilmemiş olsa da Android 7 ile gelen birçok özelleştirme ile kullanıcılara sevdirilmeye çalışılırken yeni Android sürümünde ise aynı yönteme farlı modlar ekleyerek geliştirmeleye çalışınmış.

Yeni Kilit Ekranı Kısayolları:

 Yeni Kilit Ekranı Kısayolları

Özelleştirilmiş ROM'lara çok daha önceden gelmiş olsa da stabil ve resmi Android işletim sistemlerine gelecek olan yeni bir özelliklerden birisi ise kilit ekranındaki kısayolları değiştirme olacak. Oldukça kullanışlı olan bu özellik sonunda Android O ile bizlere sunulacak.

Resim İçerisinde Resim Modu (Picture-In-Picture)

 PIP Modu

Vazgeçilmezlerimizden bir tanesi olan resim içerisinde resim modu olarka adlandırılan Picture-In-Picture modu ile videolarımızı küçülterek ekranın istediğimiz kısmına koyabileceğiz ve bu sırada diğer işlerimizi kolayca halledebileceğiz gibi duruyor.

Yenilenen Pil Uygulaması:

 Yenilenen Pil Uygulaması

Batarya ile alakalı ayarları yaptığımız ve gözlemlediğimiz uygulama olan pil uygulaması da yeni Android sürümünde değişerek daha ayrıntılı ve doğru bilgiler vermeyi amaçlıyor gibi gözüküyor.

Yeni ve Uyumlu Simgeler:

 Yeni Icon Mantığı

Her ne kadar sistem uygulamaları belli bir kıvrımda ve görünümde olsa da mağaza da bulunan milyonlarca uygulamanın çoğu bu güncellemeye ayak uyduramayacağından dolayı yeni Android sürümünde bu sorun ortadan kalkıyor. Artık geliştirici değil işletim sistemi halledecek gibi gözüküyor simgeleri.

Yenilenen Paket Yükleyicisi:

 Yeni Paket Yükleyicisi

Fotoğraftan da belli olduğu gibi dışarıdan gelen APK'larımızı yüklerken eski paket yükleyicisindeki gibi belirsiz bir süre beklemek yerine yeni Android sürümü ile gelecek olan ilerleme çubuğu ile gidişatı kontrol edebileceğiz.

Ve çok daha fazla ayar...

Yukarıdakiler dışında ufak/büyük alanda yenilenmeler ve geliştirmeler ile bizleri karşılayacak olan yeni Android sürümü oldukça şık ve kullanışlı olacak gibi duruyor.

Hiç yorum yok

Bir yanıt girerek herhangi bir ücret ödemeden sevaba girmen çok hoş değil mi?